SMS kapu Android

Tippek a mobil előfizetéshez


Ha a saját készülékeden szeretnéd futtatni az SMS kaput, akkor szükséged lesz egy mobil előfizetésre vagy feltöltőkártyás szolgáltatásra. Az internetre való kapcsolódáshoz WiFi kapcsolatot is használhatsz, de célszerű olyan mobil előfizetést választani, amely mobil internetelérést is biztosít. Mivel az SMS küldés díja az előfizetésedtől függ, nagy mennyiségű SMS-küldés esetén érdemes olyan előfizetői csomagot választani, amely korlátlan SMS-küldést biztosít.

Mindhárom hazai mobilszolgáltató kínál korlátlan csomagot, közülük én a Telekom Next M illetve a Vodafone Red Smart csomagjait ajánlom, melyek készülékvásárlás nélkül, 2 éves hűségidővel jelenleg 10.810 illetve 9.990 Ft-ba kerülnek havonta. A Telekom Next M előfizetéshez extra SIM-kártyát is igényelhetsz (DuoNet SIM, díja: 500 Ft/hó), amelyen megosztható az internet- és SMS-forgalom. Ezt a SIM kártyát nem lehet felhívni (külön hívószáma van), viszont tud SMS-t küldeni és fogadni, tehát az SMS kapu használatához ideális! Ráadásul a főkártyát egyéb (magán) célokra is használhatod, korlátlan beszélgetéssel és korlátlan SMS-küldéssel.

Kattints az alábbi képekre a szolgáltatók weblapjának megnyitásához:


A Telenor is kínál korlátlan ingyenes SMS-t tartalmazó csomagot (Telenor Blue XXL), ám ennek a havidíja 14.990 Ft, így őket jelenleg nem tudom ajánlani. Ha téged mégis érdekelne, kattints ide!

Természetesen bármilyen tarifacsomag (akár feltöltőkártyás is) használható az SMS kapuval, egyedül az internet-elérés és az SMS küldési lehetőség a fontos. Persze nem mindegy, hogy egy SMS-küldés mennyibe kerül... de ha havonta csak 100db SMS-t szeretnél küldeni, akkor nem lesz szükséged a fenti korlátlan csomagokra.