SMS kapu Android

Automatizált SMS küldés


A saját weblapodról egy PHP függvény-hívással SMS-t tudsz küldeni a telefonodon keresztül az ügyfeleidnek. A PHP kóddal indított SMS küldés díja a telefonodban lévő SIM kártyához kapcsolódó mobil előfizetés díjszabása szerint kerül felszámításra. Érdemes korlátlan SMS küldésre jogosító díjcsomagot választani, ekkor az automatizált SMS-küldésnek nincs extra költsége. A webes admin felületről is küldhetsz SMS-t (egy címzettnek egyszerre egy üzenetet), de az SMS kapu igazi ereje az automatizált SMS-küldésben rejlik.
Egy egyszerű PHP kóddal értesítő SMS-eket küldhetsz az ügyfeleidnek a webshopodból, foglalási rendszeredből vagy egyéb webes rendszerből. Tömeges SMS küldéssel egyszerre több felhasználót érhetsz el személyesen (2 másodpercenként 1db SMS-t célszerű küldeni). Ha nem értesz a PHP és MySQL programozáshoz, kérj segítséget a webmesteredtől!


Az SMS-küldés menete:


Amikor meghívod az SMS-küldést indító PHP függvényt, az továbbítja a parancsot a Google felhő-alapú üzenetküldő rendszerének, az pedig elküldi a parancsot a telefonodnak (amelyen az SMS kapu alkalmazás fut a háttérben). Ha a telefonodnak épp nincs internet-kapcsolata, a Google rendszere tovább próbálkozik egészen addig, amíg az internet-kapcsolat helyre nem áll. Miután a telefonodról elmegy az üzenet a címzettnek, az SMS kapu egy nyugtázó visszajelzést küld a szerverednek. Ha a telefonodon épp nincs térerő, akkor a küldendő SMS-t az SMS kapu eltárolja, és egyből elküldi amint visszajön a térerő.


Példa PHP forráskód az SMS küldéséhez:
FIGYELEM! A fenti forráskód önmagában nem használható, csak a példaként lett kiemelve egy oktatási célt szolgáló kódból.