SMS kapu Android

SMS fogadás és feldolgozás


A telefonodra beérkező SMS-eket a háttérben futó SMS kapu alkalmazás a saját szerveredre továbbítja, ahol egy PHP kóddal fel tudod dolgozni az SMS szövegét. Ezt a technikát alkalmazhatod szavazások, nyereményjátékok lebonyolítására is, de használhatod például a webshopodban leadott megrendelések megerősítésére vagy a felhasználók mobilszámának ellenőrzésére is. A beérkező SMS feladója és szövege szerint többféle szűrőt is készíthetsz magadnak (ha nem értesz a PHP és MySQL programozáshoz, kérj segítséget a webmesteredtől).
Én többek között a banki SMS-ek feldolgozására használom az SMS kaput, így automatikusan el tudom könyvelni a beérkező átutalásokat (a banktól kapott SMS szövegének elemzése alapján). De például az egyik bűvészmutatványom is az SMS kapu funkcióit használja ki titokban.

Az SMS-fogadás és -feldolgozás menete:


Amikor egy SMS érkezik a telefonodra, a háttérben futó SMS kapu alkalmazás továbbítja azt a szerverednek. Ha az SMS érkezésekor netán épp nincs internetkapcsolat, az SMS kapu elmenti az SMS-t, és egyből továbbítja a szervernek amint helyreáll az internetkapcsolat. A szerveren az általad megadott PHP kód dolgozza fel a beérkező üzenetet, innentől kezdve azt csinálsz az üzenettel amit szeretnél. Elindíthatsz bizonyos háttér-folyamatokat, eltárolhatod az üzenetet az adatbázisban, de akár automatikus választ is küldhetsz a feladónak. Egy példa: az ügyfél SMS-ben elküldi az "elfelejtett jelszo" üzenetet a megadott számra, majd a rendszer automatikus válaszüzenetben elküldi az ügyfélnek a belépési jelszavát.